Fašizem je zlitje korporacijske in državne moči


trumanin korporacijska ‘demokracija‘ je že od druge svetovne vojne vseprisotna (truman:), medtem ko politiki kradejo pozornost realnim, fizičnim osebam s polnimi usti praznih dejanj za ‘small business‘, temelju njihovih kampanj – pa nad-narodne pravne osebe kradejo vsemogoče lastniške pravice pravim, realnim ljudem..

kakofonija propagande in nezmožnost javnega soočenja z osnovnimi pojmi kaj smo kot družba (ker so tudi nosilci te debate, veliki mediji pod polito-korporacijskimi pritiski) bo že morala pripeljati cel krog do drugačne perspektive

Beri naprej…

potem bi se morda bili sposobni soočiti s tako osnovnimi pojmi, ki tvorijo tkivo družbe, kot je lastnina in kdo lahko lasti kaj .. ne pa da se debata za potrebe navidezne in neumne populacije poenostavi zgolj na močne simbole – ki v svojem bistvu ne morejo narediti nič za dosego namena, npr. drastično zmanjšanje pomena besnečega uničevanja vseh podpornih sistemov življenja na tem planetu – na nestrupen in vseprisoten plin kot je ogljikov dioksid. simbol polarnega medveda bi moral katarzirat zgolj odraščanje telebajskov, ne pa vseh vrst odgovornih urednikov izumirajočih medijev. in še bi moral naštevati, ali pa tudi ne.

je potem čudno, da so ljudje tako zmedeni in ozkogledi, da imaš internet poln omaložujočih izjav o sloveniji, za katere je vedno treba dopisati ’stan’ in nasploh imeti malo vere v soljudi – v sebe? ko pa lahko le skupaj in ne narazen kaj dosežemo in zgolj če smo ponosni in ne zagrenjeni..

je pa dobro, da se kljub izkrivljenemu pogledu kot ga vidimo v prisiljenem ‘javnem mnenju‘ ljudje še kar strinjamo o zelo temeljnih rečeh, kjer še nismo navrtali naše obsesivne razlike v vso poro tubiti. če hočeš stvari tako videti seveda, sploh.

, , , , ,

  1. Trenutno še ni komentarjev.
(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !