Ameriški gulag


American gulagČe vam zdaj ni jasno kakšen človek je Barack Obama, potem je malo upanja. Drugi dan svojega predsedništva je z veliko simbolično močjo ‘zaprl‘ GITMO oz. Guantanamo bay in veliko je že storil do včeraj, ko je naznanil gradnjo vzporednega pravnega redu za ‘preventivni neskončni pripor‘, poimenovanega ‘Prolonged detention‘, ki bo uzakonil preventivni pripor za nedoločen čas. Teroristično Manjšinsko poročilo torej. Za kontrast pa smo v vmesnih mesecih doživeli tudi prvi intervju z nekom, ki je še v GITMu, Mohammed el Gharanijem. Še preden je Obama preimenoval ‘Enemy combatant‘ v ‘Prolonged detention‘, je sodnik januarja letos za el Gharanija razveljavil to obtožbo in ukazal njegov takojšen izpust. Poslali naj bi ga v Čad, čeprav je Saudijec. Mogoče zato, ker je bil el Gharani star komaj 14 let, ko so ga sedem let nazaj prijeli s ponarejenim potnim listom v Pakistanu in obtožili, da je kot 12 letnik načrtoval teroristični napad. Izpuščen še vedno ni bil, nihče ga noče in od včeraj kaže še slabše. Morda ne zanj, a Obama je včeraj spregovoril, da njihova ustava ne dovoli ‘preventivnega neskončnega pripora‘ s strani enega človeka, ampak več ljudi, zato bo vpletel sodnike in politike. Kot da se iz drugega njegovega velikega simboličnega dejanja – zavrnitve mučenja – niso naučili prav nič. Tudi več ljudi lahko deluje skrivoma in antikrista terorizma Khalid Sheikh Mohammeda so v skoraj dvestokratnih utapljanjih politično motivirano spraševali predvsem po povezavah Iraka in Al kajde za upravičenje ameriškega zdaj že 7 letnega juriša. Kaj ne bi še ‘preventivnoneskončnopriptih golootočanov‘, kakorkoli naj jih že kličejo po novem.

American gulag

Temne zaključne napovedi dokumentarca The Trap‘ – Pasti, Adama Curtisa, se v vedno bolj ekstremnih oblikah uresničujejo, skladno s prepričanji javnosti in politikov v nasilno širjenje negativne svobode. Katastrofe eksperimentov s šok terapijami zadnjih let jih le še utrdijo v zanikanju nezadostnosti modela negativne svobode, tako da so zmožni izpeljati in očitno uresničiti sklep, da pač potrebujemo še malo pomoči pozitivnega Manjšinska poročila pri doseganju naše negativne svobode

The Trap – 3 – We Will Force U 2 Be Free

http://video.google.com/videoplay?docid=-7581348588228662817

Koliko ta Obamin doublespeak daje teže paranoičnim strahovom najbolj glasnega konspirologa Alexa Jonesa, ki je s svojim zadnjim prispevkom pokazal jasne usmeritve prave politike nove ameriške administracije?

The Obama Deception

YouTube slika preogleda

, , ,

  1. Trenutno še ni komentarjev.
(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !