Kako se počutiš?


into the sun“Kako se počutiš?” bi morala biti konica razmišljanja na mestu naših samogovorov – paradoksno, a brez tega odgovora, na nobeno vprašanje o ’sebi’ ne moreš čisto odgovoriti. Notranji monologi, doulogi in/ali filmske scene sanjarjenj niso neproduktivni, ampak so kar kontra-produktivni. To lahko izkušamo vsak dan, če naši miselni konstrukti napačno zadevajo svet okoli. Šele ko je vrhovna identiteta v potrošniški družbi utišana slišimo veter. In tedaj tudi vemo kako se počutimo, brez vplivov konstruktov in strahov.

Seveda pa ta vrhovna identiteta ni značilna zgolj za našo sedanjo družbo, v njej pa je vseprisotno prerastla v vodilno ideologijo. Gre za potrošniški kult ‘lifestyla‘, ki s svojim narekovanjem slabo prekriva resnično potrebo ljudi po polni samoidentiteti. Pri nas imamo čudovit primer te miselnosti v jogurtu Ego. Alternativa tej identiteti je pogled v brezno in se kot dolžnost vsakega od nas zelo razlikuje v izkušnji, čeprav služi istemu namenu, zavedanju prisotnosti, saj le z njo lahko prenesemo svoj iskreni pogled v naše središče.

Iz naših identitet raste ta človeški svet barv, gibanj, vonjav in odnosov in tudi pri dušnih ljudeh te rade temeljijo na oklepanju ega, kar je videz, saj je resnica bolj obratna. Takšnemu modernemu človeku je nezamisljiv trenutek ali dva brez ega. Odrazi uničenja narave so naša notranja stanja in gotovo ni odgovor na možnost spremebe v lajfslogu vampirizma na primer, saj so vsi ti slogi le ohranjanje status quoja in skrbijo za letne potrošniške cikle. In enako je z zdaj modernimi indu-eko slogi, ki v družbi videzov prepričujejo le še videze. Poleg tega pa nas, kot pravi Curtis, z desne strani hoče prisiliti v svobodo država, z leve pa terorizem, ko pa že stare religije pričajo, da se lahko osvobodimo zgolj sami. Doba vodnarja s seboj prinaša to tranzicijo, kritično maso zavedanja in ribe se umikajo. In mi smo prava avantgarda.

, , ,

  1. Trenutno še ni komentarjev.
(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !