Amn Dawla Leaks in seks s kuvajtsko princeso


Debka je en izmed redkih medijev, ki zaenkrat poroča o vdoru protestnikov ta petek zvečer na glavne sedeže tajnih varnostnih sil ‘Mahabis Namn El Dawla‘ v Aleksandriji, Kairu in mestu 6. oktobra ter efektivni prekinitvi delovanja službe po vsej državi in hkratnem zasegu velikih količin arhivskih dokumentov.

Na internetu se je zdaj začela poplava zaupnih dokumentov od flickr galerij, do objav pod geslom #AmnDawla na Twitterju. Formirala se je tudi Facebook skupina Amn Dawla Leaks za distribucijo dokumentov, a jih sestrska Wikileaks že opozarja, da ima tako Facebook vse podatke o uporabnikih.

Ker so med drugim našli tudi zapisnike sestankov za uničenje dokumentacije ter dejanski dokument, kjer notranji minister podaja ukaz za uničenje, so pri Wikileaks Egipčane opozorili, da naj razrezanih dokumentov ne mečejo proč, saj obstaja tehnologija, ki te razrezke lahko sestavi nazaj in so jo razvili za rekonstrukcijo Stasijevih arhivov. (Fotka 1, Fotka 2)

Zadeva je seveda občutljiva do obisti – to dokazuje tudi Barrack Obama, ki včeraj takoj poslal Roberta Gatesa na nujno misijo v Egipt, kjer je vojaška hunta izgubila oblast. Globoke skrbi Bele hiše seveda niso nenavadne, saj je javna resnica, da so jim bili egiptovski zapori na voljo, ko so hoteli mučiti ljudi, ki so jih zajeli drugje po svetu. Kratkotrajni podpredsednik in dolgoletni vodja tajne službe Suleiman je bil takorekoč zaposlen v ameriški vladi, kot so pokazali dokumenti Wikileaksa.

To potrjuje tudi Jane Mayer v članku v New Yorkerju, kjer ga opiše kar s citatom iz svoje knjige The Dark Side: The Inside Story of How the War on Terror Turned Into a War on American Ideals.

“Od leta 1993 je Suleiman vodil egiptovsko obveščevalno službo, ki so se je bali vsi. Na tem položaju je  bil glavni mož C.I.A. v Egiptu za izročitve [renditions] — skrit program v katerem je C.I.A. ugrabljala osumljene teroriste po vsem svetu, ter jih vračala v Egipt in drugam na izpraševanja pod brutalnimi okoliščinami.”

Gates torej leti v Egipt, ker so bile razkrite informacije iz “skrivnih dokumentov o vsakem političnem in vojaškem vodju v deželi, zaupne informacije, ki so bile nekdaj na voljo samo Omarju Suleimanu.”

Med drugim so na Twitterju razkritja tudi o najdeni polni sobi s posnetki  spolnih aktivnosti znanih ljudi, za dokaz je priložena fotografija kasete, ki je označena kot seks posnetek Kuvajtske  kraljeve princese s poslovnežem iz Aleksandrije.

Na youtubu so posnetki skrivnih razkošnih prostorov šefa obveščevalne službe in mučilnih naprav, ki so jih našli v njihovih prostorih. Na spodnjem posnetku moški razlaga, kako deluje naprava, s katero so ga mučili.

YouTube slika preogleda

Na Twitterju je bilo objavljeno tudi ime nemške družbe, ki je egiptovski obveščevalni službi omogočala vdiranje v email in Skype račune – Gamma. Več na WLCentral.

—————————–

Posodobitev: Še več o dosedanjih razkritjih s seznamom dokumentov, vključujoč nedavno bombardiranje koptske cerkve, ki vpleta notranje ministrstvo, objavljajo tudi na Global voices online. Seznam vključuje še:

 • Dokumente o sledenju Hosniju Mubaraku in Suzani Mubarak
 • Enake dokumente o vseh vidnih osebah, tudi o preminulem Khaledu Saidu
 • In o članih mladinskih in islamskih gibanj, sekt in celo nočnih govornih oddaj
 • Datoteko o Yahoojevih poštnih računih, ki so jih spremljali
 • Datoteke o CIA , FBI, Iraških volitvah in Al Kajdi “Zlate datoteke o izročitvah [rendition] niso bile najdene, verjetno so jih razrezali” (ni pene, če dobijo razrezke)
 • Pa seveda še o vohunih, finačnem kriminalu Safwata Al Sherifa in njegovih sinov, ter novinarjih, ki delajo za varnostno službo

Posodobitev 2: Al Jazeera poroča, da je danes vojska s streljanjem razgnala protestnike od kompleska stavb varnostne službe skupaj z bivšimi Mubarakovimi možmi. Novi premier je zaprosil naj javnost vrne kakršnekoli dokumente, ki bi lahko inkriminirale predstavnike bivše oblasti.

Na youtubu je že posnetek (+prvi del) in kar je zopet značilno zanj in ostale iz Egipta, je poleg dramatičnosti tudi roj kresničk, ki dokumentira vso dogajanje – od telefonov, fotoaparatov in kamer. Avtor tega posnetka trdi, da so se – najprej mirnim protestnikom, pridružili agresivni in kmalu jih je z ene strani napadla vojska, z druge pa pretepači v civilu.

Posodobitev 3: Al Jazeerin članek, da več konteksta. Petek je bil vrh več dnevnih protestov pred sedeži varnostno-obveščevalnih služb, ki so zadnje štiri dni zažigale in rezale dokumentacijo ter uničevale trde diske. Po petkovem vdoru v te stavbe v različnih mestih, je vojska včeraj zvečer dovolila protestnikom neoviran dostop do objektov v mestu 6. oktobra in aretirala več pripadnikov varnostne službe.

, , ,

 1. #1 avtor čarli dne 6. Mar. 2011, Nedelja - 21:54

  To bo pa še zanimivo:)

  PS: Popravi link za Debko;)

(ne bo objavljeno)


Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !